Swedish candy

What do expat people miss from Sweden?

You don´t know what you´ve got until it is gone. Sometimes things are not even important to you until you can´t actually get it anymore. This happens when you relocate. All of a sudden those salty liquorice fish are to die for. You celebrate holidays like never before and order lucia-gowns in adult sizes. Frozen liver pâté and long johns from Polarn O. Pyret fill up the suitcases. And even though you hate queuing, you know it´s a rather blissful invention.

 

If you live abroad; besides family and friends – what do you miss from Sweden? Leave a comment! Click the bubble on the top right of the blog post to see what fellow expats – or “guest-Swedes” – miss!

If you are an expat living in Sweden; find out what people miss from Sweden – believe it or not? Will you miss the same? Not likely. Not all of it.

I have yet to miss the winter weather of Gothenburg though.

21 thoughts on “What do expat people miss from Sweden?”

 1. Filmjölk!!!
  Kaviar och snus. Jag saknar allemansrätten; att man kan gå på ställen, i naturen, och det faktiskt inte är någons egendom.

  1. Sour(ed) milk, caviar and snuff. And yes, it´s easy to miss the right of public access. Not being allowed to walk in a forrest and pick the first spring flower – that´s strange to Swedes.

 2. Knasigt men jag saknade den hederliga Wettextrasan i USA. Och torra papperstvättlappar till babyn, som man kunde doppa i ljummet vatten. Inotyol, på tal om babies. Lösgodis i synnerhet lakrits.

 3. Salt candy like Djungel vral, Krogar knackebrod, Filmjolk lactose Free,
  Vasterbotten ost, BreGott, Schweizer not choklad.

 4. I Köpenhamn gick vi till svenska kyrkan och köpte hjortronsylt… Svensk kaffe brukade jag att ha med till svenska kyrkan på Teneriffa.

 5. När barnen var mindre var jag helt besatt i Polarn och Pyrets kläder, spelad ingen roll vart i världen vi bodde, jag fullkomligt “hamstrade” detta under våra besök i Sverige… även välling var något som vi alltid såg till att ta med oss, så att barnan skulle få smaka det svenska … Idag, efter många år utomlands, finns kalleskaviar, lösgodis och skvallertidningar fortfarande med på saknar listan (förutom släkt och kära vänner)!

 6. Saknade Allt som har med småbarn att göra. Tror vi har släpat ungefär en kubikmeter välling runt om i världen. Ikea har varit en bra livlina när hemlängtan kommit 🙂 Saknar även saker från US och Kina nu när vi kommit hem till Sverige igen. Ångrar bittert att jag slängde min Swiffer i US tex…

  1. Jag har alltid undrat varför inte IKEA o Semper har ett samarbete. Varför inte välling i matshoppen på IKEA?

 7. Det är mycket jag saknar hemifrån. Snus,eftersom jag slutat röka, svensk kaffe med kakor, sill o naturligtvis lösgodis !!!! Svenska naturen, kantareller ….kalles kaviar o hönekaka !! Mest saknar jag mina syskon med familjer o kära vännor. Tänker på svensk standard som är bra, svenska skolor o hela svenska livs sätt

  1. Finns det någonstans i närheten du kan få tag i någon av produkterna du saknar? Ibland kan det ju finnas den där lilla lilla affären som plötsligt har en speciell vara från Sverige, när man minst anar det!

  2. Snuff, swedish coffee and cookies, herring, pick and mix candy, Swedish nature, chanterelles, caviar and … hönökaka (a flat soft bread). Swedish standard of for instance way of living and schools.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *